#20: Slovenec vs. Svet | Startup infografika 2014

by

20. Startup cafe: Slovenec vs. Svet | Startup infografika 2014

 Februar 4, 2015

Organizacija Internet week Slovenija in angelski sklad Silicijevi vrtički sta letos ponovno pripravili pregled slovenskega startup ekosistema in startupov slovenskih ustanoviteljev. Zato smo na februarski startup cafe povabili Boštjana Špetiča, podjetnika, poslovnega angela ter enega izmed soavtorjev pregleda. V pogovoru smo se dotaknili tem:

  • Koliko kapitala so startupi slovencev zbrali v letu 2014?
  • Kdo so novi poslovni angeli na slovenski sceni?
  • Kateri startupi slovencev so se lansko leto prebili v tuje pospeševalnike?
  • Kakšen je slovenski startup ekosistem v primerjavi s tujimi?
  • Kakšni so trendi v ameriškim, evropskem in brazilskem ekosistemu?
  • Kateri pospeševalniki v tujini so zanimivi in kaj pospeševalnik startupu pravzaprav ponuja?

Boštjan Špetič je znan predvsem kot soustanovitelj enega izmed prvih slovenskih startup podjetij Zemanta ter poslovni angel sklada tveganega kapitala Silicon gardens. Kot izvršni direktor Zemante je pet let večinoma živel v New Yorku, kjer je spoznaval mednarodno startup sceno. Danes je prvi izmed nadzornikov v brazilskem startupu Rockcontent, svoje znanje pa deli tudi kot član nadzornega sveta v mednarodnem startupu Sphericam. Špetičeve izkušnje cenijo tudi pri pospeševalnikih Techstars in Seedcamp  iz Londona ter Techpeaks iz Italije, kjer je del mentorske ekipe njihovim startupom. Špetič svetuje tudi domačim startupom, je namreč svetovalec Ustvarjalnika in eden izmed mentorjev pri skoraj vseh slovenskih inkubatorjih in pospeševalnikih.

Pogovor je vodil Iztok Hočevar.

 

Mediji

O dogodku je poročalo več medijev:

Slovenski start-upi vredni pol milijarde evrov

Slovenski startupi lani do več kot 60 milijonov dolarjev

Slovenski startupi lani zbrali 60,8 milijona dolarjev

 

Videoteka

 

Fotogalerija

Copyrigth Miha Prebil

Na tej strani uporabljamo piškotke za izboljšano uporabniško izkušnjo in analizo prometa. Z nadaljnjo uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close